Academy Partners

Academy Partners

Academy Partners

Feyenoord Academy is toonaangevend in Europa. De Rotterdamse jeugdopleiding deelt haar ervaring en expertise op structurele basis met haar Academy Partners, een select aantal topamateurverenigingen in met name Zuid-Holland die net als Feyenoord de persoonlijke ontwikkeling van jong voetbaltalent centraal hebben staan.

Totale Nederlandse voetbal
Door de samenwerking met haar Academy Partners draagt Feyenoord bij aan de ontwikkeling van het totale Nederlandse voetbal. De voetbaltechnische kennis, maar ook de expertise op het gebied van bijvoorbeeld voeding, videoanalyse en medische begeleiding wordt via workshops en demonstratietrainingen gedeeld met de coaches en kaderleden van topamateurverenigingen.

Persoonlijke ontwikkeling
De versterking van de jeugdopleidingen van Academy Partners resulteert in betere begeleiding van jonge voetballers, waardoor hun persoonlijke ontwikkeling verder wordt versneld. Feyenoord helpt het voetbaltalent van haar Acacemy Partners ook rechtstreeks, door hen gerichte trainingen van ervaren jeugdcoaches te bieden.

Talentontwikkeling, talentherkenning en binding
Talentontwikkeling is één van de drie pijlers onder de samenwerking met de Academy Partners, net als vroegtijdige talentherkenning en het vergroten van de binding met het achterland. De jeugdteams van Academy Partners spelen regelmatig tegen die van Feyenoord en tegen elkaar, onder meer tijdens het jaarlijkse toernooi voor F-pupillen in De Kuip.

Exclusief
Feyenoord Academy werkt in elke regio van Zuid-Holland en net daarbuiten exclusief samen met één Academy Partner. Samen vormen zij een netwerk van topamateurverenigingen, die de kennis en ervaring die zij opdoen door de samenwerking met Feyenoord Academy ook weer delen met amateurclubs in hun directe omgeving. Feyenoord versterkt zo het Nederlandse jeugdvoetbal, waar een groot deel van de voetballers die samen het eerste elftal vormen ooit uit voortkwamen.

Feyenoord Academy Partners
Feyenoord Academy werkt momenteel samen met twaalf Academy Partners. Een overzicht:

Alexandria ’66 Rotterdam
Alphense Boys Alphen aan den Rijn
BVV Barendrecht Barendrecht
Sportclub Feyenoord Rotterdam
FC ’s Gravenzande ’s Gravenzande
sv Oranje Wit Dordrecht
RBC Roosendaal Roosendaal
RCL Leiderdorp
VV Spijkenisse Spijkenisse
VELO Watermingen
V.O.C. Rotterdam
VVIJ IJsselstein