Loop- en coördinatietraining

Vanaf de jongste jeugd krijgen spelers loop-/coördinatietrainingen aangeboden. Doel hiervan is het optimaliseren van bewegen binnen het voetbalspel en het voorkomen van blessures.

Op het fysieke aspect is er in de voetbalwereld nog veel winst te behalen. In de eerste plaats is het van belang dat een speler van de Feyenoord Academy over voetbaltalent beschikt. Dit talent wordt door veel training/begeleiding ontwikkeld. Maar ook het lichamelijke / fysieke aspect van het voetbal wordt steeds belangrijker. Het voetbalspel wordt namelijk steeds sneller en de speelprogramma’s steeds voller.

Een speler heeft gedurende een wedstrijd twee tot drie procent balbezit. De rest van de tijd loopt de speler zonder de bal. Tijdens dit gedeelte van de wedstrijd is het daarom belangrijk dat de speler een goede fysieke gesteldheid heeft. Dit om goed de ruimtes te kunnen zoeken, duels te winnen om in balbezit te komen etc. Om dit fysieke aspect van het voetbal meer en beter te ontwikkelen, heeft de Feyenoord Academy een loop-/coördinatietrainer in dienst.