Nieuwsoverzicht

Feyenoord Onder 9 wint toernooi op Texel

Titelverdediger Feyenoord Onder 9 heeft het toernooi op Texel opnieuw gewonnen door in de finale de leeftijdsgenootjes van Ajax te verslaan.

Het team van trainer Harrie Nugteren wist na een 4-4 gelijkspel de noodzakelijke strafschoppenserie te winnen. In een lastige poule, samen met Schalke’04, RC Genk, Utrecht, Sparta, Zeeburgia en de plaatselijke vereniging De Koog won Feyenoord van Sparta (3-1) en Zeeburgia (1-0), terwijl FC Utrecht in de slotseconden van de derde wedstrijd de sterkste bleek (2-3). De winst vervolgens op Schalke’04 (2-0) en verlies tegen RC Genk (1-0) maakte Feyenoord Onder 9 afhankelijk van de andere resultaten om een plek in de halve finale te bereiken. Die resultaten op dag 2 zorgden er echter voor dat winst tegen De Koog voldoende was voor het bereiken van de halve finale.
 
De finale werd vervolgens ook bereikt. Club Brugge werd met 2-1 verslagen in een bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd. De snel opgelopen achterstand kon snel ongedaan worden gemaakt en na de verdiende gelijkmaker trok Feyenoord het spel meer en meer naar zich toe. Na de 2-1 voorsprong kwam de finaleplaats dan ook niet meer in gevaar.
 
Het was Ajax dat in de finale fel uit de startblokken kwam en binnen de minuut Feyenoord op een 0-1 achterstand zette. Wederom liet Feyenoord zich niet van slag brengen en trok met goed voetbal richting het doel van de tegenstander. Meerdere mogelijkheden bleven echter onbenut. Met na de rust hetzelfde spelbeeld was het Ajax dat met een snelle uitbraak de 0-2 kon scoren. Wie dacht dat het gespeeld was, kwam bedrogen uit en Feyenoord trok volop ten strijde en zorgde als snel voor de aansluitingstreffer en enkele minuten later zorgde een goed genomen vrije trap zelfs voor de 2-2. Die stand bleek de eindstand waarna strafschoppen de winnaar moesten bepalen. Feyenoord bleek hierin de sterkste.
 
Poule:
Feyenoord - Sparta 3-2
Feyenoord - Zeeburgia 1-0
Feyenoord - FC Utrecht 2-3
Feyenoord - Schalke '04 2-0
Feyenoord - RC Genk 0-1
Feyenoord - De Koog 10-1
 
Halve finale
Feyenoord - Club Brugge 2-1
 
Finale
Feyenoord - Ajax 2-2 (Feyenoord wns)