Nieuwsoverzicht

Jong Feyenoord niet langs beloften FC Dordrecht

Jong Feyenoord heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Dordrecht. De ploeg van trainer Peter van den Berg kwam maandagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de regiogenoot.

Sterk begin Feyenoord
Het tweede elftal van Feyenoord begon prima aan de wedstrijd. De spelers wisten elkaar goed te vinden en creëerden veel kansen in de beginfase. Joël Zwarts en Jordy Wehrmann kwamen in scoringspositie, maar wisten de bal niet achter doelman Petar Stoskovic te krijgen.

Na goed doorjagen zocht Wouter Burger even later met de bal aan de voet de vijandelijke doelman op. Oog in oog met doelman Stoskovic chipte Burger de bal knap over hem heen en zette daarmee de verdiende 0-1 op het scorebord. Niet veel later kwam de thuisploeg echter op gelijke hoogte: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Slordige tweede helft
Jong Feyenoord leek het goede spel uit de eerste helft in het tweede deel van de wedstrijd kwijt. De talenten van Feyenoord speelden slordig waardoor het Jong FC Dordrecht in de wedstrijd bracht. Na zo’n zeventig minuten kwam de thuisploeg dan ook op een voorsprong.

Ondanks het mindere optreden na rust kwam Jong Feyenoord in de slotfase nog op gelijke hoogte. Verdediger Noah Lewis schoot een afvallende bal na een vrije trap hard achter de vijandelijke doelman: 2-2. Niet veel later moest Jong Feyenoord verder met tien man nadat invaller Toshio Lake een rode kaart ontving. Dit had geen invloed meer op de stand.

Reactie Van den Berg
Trainer Peter van den Berg baalde na afloop van het resultaat. ‘De eerste helft speelden we aardig, vooral de eerste dertig minuten,’ zei hij. ‘We kregen vijf of zes goede kansen maar vergaten de trekker over te halen. In de tweede helft was het minder, we leden veel balverlies. Gelukkig kwamen we in de slotfase nog op 2-2.’

Deze maand staan er nog drie wedstrijden voor Jong Feyenoord op het programma. De ploeg speelt op eigen veld competitiewedstrijden tegen Jong NAC Breda (11 oktober) en Jong RKC Waalwijk (22 oktober). Op 30 oktober speelt Jong Feyenoord tegen het Onder 23-team van Leicester City in het kader van de Premier League International Cup.

Jong FC Dordrecht - Jong Feyenoord 2-2 (1-1)
Scoreverloop:
30’ 0-1 Burger
37’ 1-1
70’ 2-1
84’ 2-2 Lewis

Opstelling Jong Feyenoord: Evora; Geertruida, Lewis, Knoester, Smeulers; Wehrmann, Kökcü (77’ De Mooij), Burger; Schuurman (77’ Lake), Zwarts, Yates (62’ El Bouchataoui).