Nieuwsoverzicht

Loting achtste finales UEFA Youth League om 13:00 uur

Feyenoord Onder 19 plaatste zich dinsdagmiddag na een ware thriller tegen FC Nitra (2-3) voor de achtste finales van de UEFA Youth League. Vandaag (vrijdag) hoort de selectie van trainer Cor Adriaanse wie de komende tegenstander wordt. Om 13:00 uur wordt in het Zwitserse Nyon de loting verricht voor de volgende knock-outronde, die op dinsdag 20 of woensdag 21 februari wordt gespeeld.

Feyenoord Onder 19 kan als winnaar van een play-offwedstrijd, in tegenstelling tot wat de UEFA eerder meldde, iedere andere achtste finalist treffen. De veertien mogelijke tegenstanders zijn Barcelona, FC Basel, Bayern München, Chelsea, Liverpool, FC Porto, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, Internazionale, Manchester United, AS Monaco, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Red Bull Salzburg. Een derde ontmoeting in dit seizoen met Manchester City is niet mogelijk, omdat Feyenoord de Engelsen al trof in Groep F.

Knock-outfase
Door middel van een tweede loting wordt vrijdag ook bepaald welke ploeg thuis speelt. Er wordt daarna doorgeloot voor de volgende knock-outrondes. Daarbij gaat het telkens om één wedstrijd. De kwartfinales staan voor dinsdag 13 en woensdag 14 maart gepland, de halve finales worden op vrijdag 20 april gespeeld. De finale is op maandag 23 april. Zowel de halve finale als de finale vindt plaats in Nyon.

De loting voor de volgende rondes van de UEFA Youth League is vanaf 13:00 uur live te zien op de website van de UEFA.