Nieuwsoverzicht

Feyenoord Academy onderbouwtrainers bezoeken cricketclub Excelsior '20

Afgelopen woensdag heeft de onderbouw van Feyenoord Academy een bezoek gebracht aan cricketclub Excelsior'20. Onder leiding van oud-international en voorzitter Luuk van Troost hebben de Schiedammers de afgelopen jaren grote successen geboekt in de hoogste cricket divisie van Nederland.

Afgelopen seizoen werd Excelsior'20 landskampioen met negen spelers in het eerste elftal die uit de jeugd zijn doorgebroken. Een fraaie overeenkomst met de visie van Feyenoord om zo vroeg mogelijk talent te identificeren en op te leiden tot eerste elftalspelers.

Aanvoerder Tom Heggelman gaf woensdag een presentatie over de filosofie en werkwijze van de club. ,,Net als Feyenoord begint Excelsior’20 zo vroeg mogelijk met opleiden. Vanaf van vijf en zes jaar cricketen jeugdspelers hier. We leveren al jaren jonge talentvolle cricketers aan het Nederlandse selecties, dat is iets waar wij als club heel trots op zijn,’’ aldus Heggelman. 

Coördinator Onderbouw Glenn van der Kraan sprak na afloop over een zeer interessante middag. ,,Het was een leerzame dag voor onze trainers. Het is goed om eens een kijkje te nemen in een andere tak van sport. Cricket is een relatief kleine sport in Nederland, maar Excelsior’20 doet al jaren uitstekend werk met een groep liefhebbers en experts als Van Troost en Heggelman. Ze hebben een geweldig complex, goede jeugdopleiding en ze zijn creatief met het opleiden van eigen trainers.’’ 

Na de presentatie mochten de Feyenoord-jeugdtrainers op het veld oefenen met batten, bowlen en fielden. Onder leiding van eerste elftalspelers Lorenzo Ingram (Jamaicaans international), Heggelman en Gijs Kroesen werd er getraind. Er werd tot slot een onderling duel gespeeld. Een zeer sterk battende, Errol Refos, Shabir Isoufi en Wouter von Brucken Fock waren hoogtepunten in het duel. 

Komende zondag kan Excelsior’20 op eigen veld op sportpark Thurlede wederom landskampioen worden, als de Schiedammers erin slagen om HCC te verslaan. Een delegatie van Feyenoord Academy zal aanwezig zijn om dit duel te bekijken.