Nieuwsoverzicht

Feyenoord Onder 17 verliest geflatteerd bij Ajax

Waar Feyenoord Onder 19 de mini-Klassieker zaterdag won, daar ging Feyenoord Onder 17 bij Ajax met 4-1 onderuit. De ruime overwinning van de Amsterdammers was wat geflatteerd. Onder 17 stond na een goede eerste helft voor bij rust, waarna een eigen goal en een keepersfout de nederlaag inleidden.

Trainer Melvin Boel bedacht een tactische plannetje voor de wedstrijd tegen het sterke Ajax. Dat pakte aanvankelijk goed uit. Feyenoord trad aan in een 4-4-2 formatie, waardoor Ajax er niet in slaagde om door de as van het veld gevaarlijk te worden. Feyenoord kwam wél tot kansen. Na tien minuten verschafte Ibrahima Berete zichzelf ruimte voor een schot en zag zijn inzet net voorlangs gaan.

Niet veel later kon ook Abdel Belarbi uithalen vanuit een kansrijke positie. Zijn schot met links werd gekeerd door de Amsterdamse keeper. De beloning voor de Rotterdammers kwam een paar minuten voor rust. Sven Zitman stuurde Belarbi weg die op snelheid doorbrak in binnen het zestienmetergebied werd gevloerd door de doelman. Belarbi benutte de toegekende penalty zelf.

Feyenoord hield het goede spel in de tweede helft niet vast en Ajax kwam gelukkig op 1-1. Een schot van de thuisploeg werd door Steven van der Sloot in het eigen doel getikt. Niet veel later keerde het spelbeeld helemaal toen Ajax slecht uitverdedigen van Feyenoord afstrafte. Doordat keeper Tein Troost een bal ongelukkig door zijn handen liet glippen en vlak hierna nog een goal viel, stapte Ajax met een ruime zege van het veld af.

Boel hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. ‘Ik ben heel trots op de eerste helft en hoe het team de tactiek heeft opgepakt. Dat laat zien dat ze bereid zijn om wat anders te leren. De juiste strijd heb ik na rust gemist.’

Ajax Onder 17 – Feyenoord Onder 17 4-1
Scoreverloop:
36’ 0-1 Belarbi (pen.)
45’ 1-1
51’ 2-1
70’ 3-1
72’ 4-1

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van der Sloot, Van der Lubbe (60' Owusu), Van der Zeeuw, Esajas, Zitman (74' Valk), Benita (73 Dunning), Omgba (55' Oulad M'Hand), Belarbi, Naujoks (63' Knoll), Berete.