Nieuwsoverzicht

Jong Feyenoord in slotfase onderuit tegen Jong FC Eindhoven

Jong Feyenoord heeft een ongelukkige verliespartij geleden. Op Varkenoord sloeg Jong FC Eindhoven maandagmiddag in de openingsfase én absolute slotfase toe, waardoor de goal van Luis Sinisterra teniet werd gedaan: 2-1.

Jong Feyenoord begon als koploper aan het duel met Jong FC Eindhoven (negende), dat na zeven duels zes punten bezat. Het team van Peter van den Berg kon bovendien terugblikken op een goede periode, met een 3-1 thuisoverwinning op Jong Willem II en een 8-0 zege op Sparta Praag U23 in de Premier League International Cup.

Toch begon Jong FC Eindhoven sterker aan de ‘thuiswedstrijd’ op Varkenoord. Jong Feyenoord was erg slordig en dat resulteerde in een vroege 1-0 van Max Leidelmeijer. De schade was echter snel gerepareerd door Luis Sinisterra. De Colombiaan tikte in de elfde minuut binnen na goed doorgaan en afleggen van Jaron Vicario: 1-1.

Na de pauze kreeg Vicario zelf de beste kansen op de 1-2, maar de doelman van Jong FC Eindhoven stond een treffer van hem in de weg. In de 88ste minuut raakte invaller Daudè van der Kust de paal, waarna Jong FC Eindhoven in de absolute slotfase opnieuw toesloeg na een slordigheid in de defensie van Jong Feyenoord. Elton Kabangu schoof de bal over de doellijn en bepaalde de eindstand op 2-1.

Jong Feyenoord is door de nederlaag niet langer de koploper in de Reservecompetitie. Het team blijft na negen competitiewedstrijden staan op negentien punten. Jong Fortuna Sittard heeft twee punten meer. Jong Roda JC Kerkrade is op maandag 10 december in een uitwedstrijd de volgende tegenstander.

Jong FC Eindhoven – Jong Feyenoord 2-1
Scoreverloop:
8’ Leidelmeijer 1-0
11’ Sinisterra 1-1
90’ Kabangu 2-1

Opstelling Jong Feyenoord:
Ten Hove; Nieuwkoop (76’ Gündüz), Geertruida, Knoester, Reith; Van Mullem, Vicario, Wehrmann; Sinisterra (63’ Van der Kust), Zwarts, El Hankouri (68’ Kalentjev).