Nieuwsoverzicht

Jong Feyenoord wint van Jong NAC

Nicolai Jørgensen heeft zich donderdag tot matchwinner gekroond bij Jong Feyenoord. De Deen maakte op Varkenoord vlak voor tijd de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen Jong NAC Breda: 1-0.

Ritme
Het duel was voor de Deen een uitgelezen mogelijkheid om nog meer ritme op te doen, nadat hij de afgelopen al steeds meer speeltijd kreeg in de hoofdmacht van Feyenoord. Evenals in de uitwedstrijd tegen Willem II in de Eredivisie maakte Jørgensen ook nu de negentig minuten vol.

Een kans, een goal
Dat was maar goed ook, want de spits moest tot het einde van de wedstrijd wachten op zijn eerste kans. Toen was het ook direct raak, zij het met wat geluk. Achraf El Bouchataoui trok de bal terug vanaf de achterlijn en zag zijn voorzet via diverse benen voor de voeten vallen van Jørgensen, voor wie het vervolgens een koud kunstje was om te scoren.

Moeizame wedstrijd
Tot die tijd kostte het Jong Feyenoord de grootste moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie van de bezoekers. In balbezit was de ploeg niet nauwkeurig en creatief genoeg en omdat de Brabanders zich vooral concentreerden op tegenhouden, waren kansen schaars op Varkenoord.

Pech voor Schuurman
Het dichtst bij een doelpunt kwam Jong Feyenoord in het eerste half uur. Jari Schuurman zag zijn afstandsschot op de lat uiteen spatten, terwijl Joel Zwarts een sterke individuele actie over de linkerkant verzuimde te verzilveren met een treffer. Aan de andere kant was doelman Joris Delle paraat en voorkwam hij bij een van de spaarzame tegenaanvallen een doelpunt voor Jong NAC.

Derde thuiszege
Zo leek het duel af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, tot Jørgensen in de laatste minuut de trekker overhaalde. Daarmee bezorgde hij Jong Feyenoord wederom drie punten in een thuiswedstrijd, nadat in de voorgaande weken Jong Excelsior (6-0) en Jong Helmond Sport (5-0) al met een nederlaag naar huis waren gestuurd.

Jong Feyenoord – Jong NAC Breda 1-0
90’ 1-0 Jørgensen

Scheidsrechter: Cantineau
Opstellingen
Jong Feyenoord: Delle; Nieuwkoop, Van Beek (60’ Touré), Van Mullem, Verdonk; El Bouchataoui, Schuurman, Ayoub; Sinisterra, Jørgensen en Zwarts (80’ De Mooij).
Jong NAC Breda: Niemczycki; Van Hecke, Palmer-Brown, Den Heijer, Rommens, Mashart, Amissi, Loshi, Van Gestel, Broeren en De Fretes.