Nieuwsoverzicht

Kökcü schiet Feyenoord Onder 19 langs FC Utrecht

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagavond de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel domineerde op Varkenoord, maar won met de minimale score van 1-0 van FC Utrecht Onder 19.

Na elf minuten spelen was het raak voor Feyenoord Onder 19. Na een zeer fraaie aanval was Orkun Kökcü het eindstation. Hij verschalkte doelman Fabian de Keijzer met een laag schot: 1-0. Op slag van rust leek FC Utrecht Onder 19 op 1-1 te komen, maar Lutsharel Geertruida voorkwam dit met een goede verdedigende actie.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker dan de eerste. Spits Bannis was twee keer dicht bij de tweede Rotterdamse treffer van de middag maar hij had twee keer het geluk niet aan zijn zijde (schot net naast, bal op de lat). Ook de bezoekers kregen mogelijkheden, maar Jordie van Leeuwen hield met een aantal goede reddingen zijn doel schoon. Mede daardoor sloot Feyenoord Onder 19 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af.

In de slotfase kwam Cheick Touré als invaller binnen de lijnen. De aanvaller stond de afgelopen weken met een blessure aan de kant en was uiteraard opgetogen dat hij weer in actie kon komen. 'Het ging goed vanavond, maar het had makkelijker moeten zijn', zei hij. 'Ik ben zeker blij dat ik de laatste competitiewedstrijden en natuurlijk de bekerfinale tegen PSV (zaterdag 2 juni, red.) nog mag meemaken.'

Feyenoord Onder 19 - FC Utrecht Onder 19 1-0 (1-0)
Scoreverloop:
11' 1-0 Kökcü

Opstelling Feyenoord Onder 19
Van Leeuwen; Reith, Lewis, Geertruida, Smeulers (31' Van Mullem); El Bouchataoui (80' Vicario), Kökcü, Wehrmann; Huijgen, Bannis (73' Touré), Zwarts (89' Bangura).