Nieuwsoverzicht

Melvin Boel nieuwe trainer Feyenoord Onder 17

Melvin Boel is komend seizoen hoofdtrainer van Feyenoord Onder 17. Hij is de opvolger van Cor Adriaanse, die vorige week werd aangesteld als trainer van Feyenoord Onder 19.

De 30-jarige Boel is sinds 2014 actief bij Feyenoord als International Development Coach. In die rol is hij verantwoordelijk voor de voetbalinhoudelijke kant van het internationale programma, waarin Feyenoord samenwerkt met partners over de hele wereld. In het seizoen 2013-2014 was Boel in het kader van zijn opleiding UEFA-A actief als assistent-trainer bij Feyenoord Onder 18. De afgelopen jaren was hij bovendien hoofdtrainer van tweedeklasser BVCB.

Met Boel voor de groep begint Feyenoord Onder 17 op maandag 24 juli aan de voorbereiding op het seizoen 2017-2018, waarin de ploeg het op zaterdag 26 augustus in de strijd om de Super Cup opneemt tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Op zaterdag 2 september start Onder 17 de competitie met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Performance analist en loop- en coördinatietrainer
Naast de aanstelling van Boel heeft Feyenoord zich versterkt met Mark Onderwater. De 27-jarige Onderwater, afgestudeerd als bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, gaat de functie van performance analist en loop- en coördinatietrainer vervullen. Hij komt over van ADO Den Haag, waar hij in een soortgelijke functie werkzaam is geweest.