Nieuwsoverzicht

Onder 19 start internationaal toptoernooi met knappe zege

Feyenoord Onder 19 is het Mladen Ramljak International Memorial Tournament goed begonnen. De ploeg van trainer Dirk Kuyt won donderdag met 1-2 van het Onder 19-team van Kroatiƫ. Splinter de Mooij was belangrijk door de twee Rotterdamse goals voor zijn rekening te nemen.

De wedstrijd, die onder zeer warme weersomstandigheden werd gespeeld, kende een gelijk opgaande beginfase. Beide teams kregen mogelijkheden om gevaarlijk te worden. De score werd na 25 minuten spelen geopend door de jeugdinternationals van Kroatië nadat een vrije trap werd ingekopt. Feyenoord Onder 19 kreeg daarna twee kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het team maakte deze mogelijkheden niet af.

Na de rust was het Onder 19-team van Feyenoord Academy lange tijd de betere ploeg. Het was dicht bij een treffer via Rodney Huijgen, maar zijn schot eindigde op de lat. Splinter de Mooij zorgde uiteindelijk na bijna een uur spelen voor de verdiende gelijkmaker. De middenvelder stond goed gepositioneerd voor het vijandelijke doel, waardoor hij een voorzet van Marouan Azarkan kon inkoppen: 1-1. 

Niet veel later was het weer raak voor de talenten van Feyenoord. Opnieuw werd Feyenoord Onder 19 gevaarlijk via de linkerkant van het veld, dit keer via invaller Crysencio Summerville. De snelle buitenspeler gaf de bal goed voor, de vijandelijke doelman werkte de bal vervolgens slecht weg. De Mooij was daarna alert en schoot de 1-2 binnen.

Ook in de slotfase kreeg het team nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Vrijdagochtend om 9:30 uur vervolgt Feyenoord Onder 19 het toernooi tegen de leeftijdsgenoten van FC Kopenhagen, zaterdag (9:30 uur) speelt het tegen NK Maribor Onder 19. 

Kroatië Onder 19 - Feyenoord Onder 19 1-2 (1-0)
Scoreverloop:
25’  1-0
58’ 1-1 De Mooij
64’ 1-2 De Mooij

Opstelling Feyenoord Onder 19
Koorevaar; Loshi, Hall, Hendriks (61’ Hoogenboom), Smeulers (61’ Wong-Si-Kwie); El Bouchataoui (61’ Gündüz), Huijgen, Touré (22’ Summerville); Yates (46’ De Mooij), Belarbi (46’ Bannis), Azarkan.